INVERTERAT

Hejsan, ar nu kommit hem fårn Ica maxi där jag har jobbat, det blev inte så länge som jag trodde (hoppades) Men 300 kr tjänade jag ihop det är lite grann i alla fall :) Och i ett föredetta inlägg har jag skrivit fel, det är på torsdag vi ska simma inte på onsdag.

Sitter nu  och myser med min lilla katt  :) Hon har blivit så mysig på sistone :) Puss på er!


E M E L I E   J U L I U S S O N



ICA MAXI

Hejsan, nu har jag vaknat och jag är klar för att åka till skolan. Idag har vi inget speciellt men på onsdag ska vi simma :) Idag efter skolan har jag drama som vanligt åp tisdagar, sedan efter så ska jag till ica maxi och jobba för att få pengar till mitt lagkonto 100 kr i timmen :) Lite otur bara att jag inte får pengarna -.- :P Puss på er!


E M E L I E    J U L I U S S O N

En till gammal bild från en gammal fotorunda


HÅRDTRÄNING

Nu har jag kommit hem från träningen duschat och ska gå och sova :) Träningen var jätte jobbig mycket spring men rolig! :D Våran nya tränare Johan är jätte bra! Stort tack till honom! Jag tror vårt lag kommer bli jätte duktiga! Jag är glad över att min pappa stannar i alla fall :) Jag gillar att han är där, även om det btyder att han ser allt jag gör fel ser han också det jag gör rätt! :) Puss på er!


E M E L I E    J U L I U S S O N

Gammal bild från gammal fotorunda:


DET ÄR SÅ ENKELT

Hejsan :) Länge sen igen, men det är bara så att jag inte har något att skriva om.... Vad vill ni veta liksom? Vad jag gjorde i skolan? Okej, jag tog Sofis penna och jobbade spanska.... Inte så roligt att läsa va? Man kan då bara lägga in ett inlägg om dagen men sen måste man ju skriva om annat också :P Men sen vill jag ju lägga ut mina foton!  Jag har inga nya foton att lägga ut eftersom jag inte har någon som helst lust med att gå ut och fota i snöstorm... :( :(

Jag vaknade imorse och då va det fortfarande mörkt. Efter någon timme så tttade jag ut och jag såg att solen kickade lite över oss, men senare på dagen blev det snöstorm och solen försvann så då förstördes den fotorundan! Jag hatar snöstormar! Och jag gillar inte att gå runt och fota massa saker inomhus det är inte roligt! Speciellt när man inte har något fint att fota! Det är typ så mina första foton ser ut... Jag vill bara hitta lite insperation.... Puss på er!

Och tack för att ni fortsätter att läsa ;)


E M E L I E    J U L I U S S O N

DET ÄR NÄSTAN ÄCKLIGT BRA!

Kan bågon dansa bättre en denna söta lilla kille?! :O


HEMMA-PANNKAKOR-GITARR

Hejsan hejsan nu har jag kommit hem från handen ätit pannkakor och sen spelar gitarr :D Allt va roligt! (gott)
Jag köpte en ny schal från HM och en födelsedags present till mamma och sålde ett gammalt nintendo :D Nu ska jag göra lite skolarbete :) Puss på er!

E M E L I E     J U L I U S S O N



HANINGE CENTRUM

Nu drar jag iväg till Handen med Ida :D Det ska bli kul jag kommer ta med mig min kamera så det kanske blir lite bilder :) Jag tar med mig den för att visa Ida lite :D Sen ska jag köpa en present, och lite andra saker :D Puss på er!


E M E L I E   J U L I U S S O N


DET SNÖAR DET SNÖAR

Helluu morgontrötta männiksor :D Idag är jag ledig från skolan skönt! :D  Idag ska jag göra lite skolarbete, åka till handen och handla lite saker :D Och sen ska jag FOTAAAAAA, det här fina snövädret får man ju inte missa! :O
Vad ska ni göra idag då? :) Nu sitter jag här och försöker komma in på DP= Distansportalen. Men det går inte så bra för min dator öppnar inte min sida -.- Jag får gå in på datorerna i skolan imorgon :) Puss på er!


E M E L I E    J U L I U S S O N


TEST

TEST INLÄGG TEST INLÄGG TEST INLÄGG TEST INLÄGG TEST INLÄGG

NY TRÄNARE

Nu är jag taggad för träning eftersom att våran nya tränare Johan Kaliff kommer idag :) Hoppas han e bra!

För lite information har han vart lite skådespelare tränade hammarby och ser ut som Anders Bagge :P

Puss på er!

http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.885494.1236611415!image/3202447338.jpg_gen/derivatives/w450/3202447338.jpg

KLÄDER ELLER PENGAR?

Hejsan, nu har jag kollat lite på HM-online shop och jag har lite kläder jag vill köpa! Nu har jag inga pengar men jag får om någon dag men sen är det så att jag tänker och jag verkligen ska köpa det eftersom jag kanske vill ha lite pengar till egypten men jag vill verkligen ha de här sakerna.....

Imorgon ska jag åka till Handen så då ska jag se ifall de ha det inne på Hm ;) Puss på er!


STUDIEDAG!!

Yes! Imorgon är det ingen skola! :D Det är studiedag :) Skönt då kan man plugga lite i lugn och ro hemma och sen göra något roligt :D :D

Ikväll är det dags för träning igen då kommer våran nya tränare på besök. Vi ska se hur han är och han ska se hur vi är :) Jag hoppas han är bra! Puss på er!


E M E L I E   J U L I U S S O N

FOTAD UTAN ATT OBJEKTIVET SATT FAST! :D

GOD MORGON

Nu har jag ätit frukost och kollat på Nanny, det är nu dags för att fixa håret. Katastrof dag idag  -.- ...
Jag är inte taggad på skolan idag eftersom det är veckan då jag ska redovisa allt :P Eller vill i alla fall.
Och så börjar en ny kurs... Puss på er!


KONSTIGT?

Hejsan, jag ska nu besöka Ida och Sofis blogg men jag kommer inte dit... Varför inte det? :O Jätte konstigt. Det går inte att besöka min lillasyrras heller... Är det någpn som vet vad som pågår? :P

Snart är det träning, styrka... Haha, inte världens roligaste eftersom jag kommer få en sån jävla träningsvärk känner jag på mig, fick det förra veckan i alla fall :P Men det ska bli kul :P

Puss på er!



RENSA RENSA

nu e jag hemma, det tog 3,5 timmar att städa hemma hos Robban. Inte så farligt! ;) Det ända jag gjorde va att damma damsuga och rensade Robinas rum på leksaker. Hon hade en stor byrå full med leksaker och nu är den tom! Nu ska jag försöka få tag i Debbie för hon ska iväg och klättra :D Puss på er!



STÄDA

Nu ska jag till Robban för att städa jag skriver sen när jag kommer hem. Det blir någon gång efter 12 antar jag ;)

Ha en bra förmiddag :D Puss på er!


E M E L I E   J U L I U S S O N


MÅNGA INLÄGG

Haha idag blev det massor med inlägg, jag ger igen för att jag inte har vart så duktig på det kanske :P men aja...
Nu är det sisat inlägget för idag, Imorgon kanske det blir 1 på morgonen för sedan ska jag ge mig av till Robban och stöda lite :P Det är bra då tjänar jag lite exra ;) puss på er!


E M E L I E   J U L I U S S O N

YRKESFOTOGRAF

Tänk om man var en yrkesfotograf! :O Då skulle man få åka till alla olika sorters ställen och länder för att kunna ta bilder! Tänk i Afrika: Lejon, elefanter och leoparder eller Arktis: Isbjörnar, pingviner, eller Thailand: Delfiner, hajar....

EGYPTEN!!! :D Dit ska jag snart åka jag hoppas jag kommer besöka eller se något intressant eller roligt så jag får lite roliga och fina bilder :P


Men tänk bara:

http://www.sjofartsverket.se/pages/15469/Singel%20hopp.JPG

VILKEN KAMERA TAR BÄST FOTON?

Jag tycker personligen att om du ska köpa din första kamera tycker jag inte att du ska köpa den dyraste! Tänk om du alls inte tycker det är roligt efter en månad då var det ganska mycket slöseri med pengar.

Om du har en kamera kanske du vill uppgradera dig efter ett tag till en kamera med fler funktioner för att du tror att den tar bättre bilder....

Att ha en bra kamera är absolut inte det viktigaste i en bild,
utan bra ljus och komposition spelar det ingen roll om du har en kamera för 30 000 eller en för 3000, personen bakom kameran gör det huvudsakliga jobbet och jag vill verkligen att ni ska ha detta i bakhuvudet.

Men om du tänkt på det haft en kamera ett tag så är det självklart att man ska testa en annan. För lite dyrare kamer har ju trots allt mer funktioner.


Jag har Canon 1000D den ''sämsta kameran'' i samlingen. Men det tycker inte jag!

Den tar jätte bra bilder! ;)



ISO



Vad är iso?
ISO kan man kalla för ljuskänslighet. Desto högre ISO desto ljusare blir bilden. Jag rekommenderar däremot att använda så låga ISO-tal som möjligt då brus uppkommer vid högre ISO (beroende på kamerahus). Självklart kan man fixa detta i t ex photoshop i efterhand men det är onödigt arbete. Mixtra istället mellan bländare + slutartid och fota där du finner bäst ljus!

Ställ in kameran på P/TV/AV/M/A-DEEP så kan du ställa in din ISO

Hur ställer jag in iso?
Det är olika från kamera till kamera. Kika igenom menyn eller så hittar du säkerligen en snabbknapp på kamerahuset.


Slutsats:

- En stor bländare släpper in mycket ljus och därav ställer kameran in kort slutartid + litet ISO-tal.
- En liten bländare släpper in mindre ljus och därav ställer kameran in längre slutartid (om man inte har ställt in högt ISO-tal).
- En lång slutartid släpper in mycket ljus och därav ställer kameran in liten bländare + litet ISO-tal.
- En kort slutartid släpper in mindre ljus och därav ställer kameran in stor bländare (om man inte har ställt in högt ISO-tal).
- Använd så litet ISO-tal som möjligt för att inte få brus i bilden (om du behöver lång slutartid eller liten bländare
- Desto högre ISO desto mer ljus släpps in.


NY KATEGORI!

Foto-Tips!

Från och med nu ska jag börja ge ut fototips på min blogg :) Hoppas ni uppskattar det! :D



Puss på er!


LÅÅÅÅNGSAM DAG

Hejsan, har nu ätit middag och kollat på film med familjen det är i stort sätt allt jag gjort idag och gjort om min blogg IGEN, det blev lite krångel med en grej och min design försvann :( Jag gillade den! Nu är min design inte riktigt färdig jag försöker lära mig lite till om menyn :P Vill göra den finare :) Snart är det dags för en dusch och sen:........

ÄPPELPAJ! Som min pappa står och gör nu för att mamma blev sugen på det :P Puss på er!


E M E L I E    J U L I U S S O N


OM NI VILL VETA

I förra inlägget skrev jag att Ida och Sofis blogg har ett träigt tema:

Om ni vill veta vad jag menade med träigt så gå in och kolla på IDA OCH SOFIS NYA BLOGG

Http://weretwo.blogg.se/

Bilder jag tog på dem när vi var i Falun :D



WOOD THEME

Hejsan :) Jag blev färdig med Ida och Sofis design igår, den ska bara finslipas lite. Det blev lite träigt xD
Igår var det en ensam dag men jag hade det skönt :) Elenore var hemma hos en kompis och sov där och mamma och pappa var hemma hos Borken, deras kompisar, och kom hem vid typ 3 på natten :P Jag åt pizza till middag ben och jerry glass :D Och lite godis! Gissa om min age va proppfull! :P Idag händer det nog inte så mycket heller :P

Puss på er!


E M E L I E   J U L I U S S O N

http://juliamakitaavola.blogg.se/images/2010/ben-and-jerry_73694153.jpgDenna goda glass blev det :D:D






IDA & SOFI

Jag skriver ett litet snabbt inlägg här nu ska börja fixa på Sofi och Idas blogg :) Det ska bli lite roligt :D:D

Idag var det en ganska bra skoldag det var också brandövning :P Kallt men mysigt ;) Elle hur Ida! ;)

Puss på er!

E M E L I E    J U L I U S S O N


FRIDAY MORNING

Hejsan, idag är det FREEEDAG! :D:D Och jag har huset för mig själv ikväll! :D Om jag inte lockar hem några kompisar :P Idag ska jag jobba med engelskan, min berättlese om slaven är det då :P Sen ska jag förhoppningsvis plugga lite spanska med Tove så det blir därdigt snart -.- Puss på er!


E M E L I E     J U L I U S S O N



NY DESIGN

Det blev en ny design för att jag inte riktigt va nöjd med den förra :P Men nu får det vara såhär tills det blir riktig vinter för att då ska det bli vinterdesign :P

puss på er!


E M E L I E    J U L I U S S O N

LONELY

Nu är jag helt utan Debbie :( Hon har åkt hem till sitt hem nu och jag är så behov av en varm skön dusch :) Imorgon är det fredag :D:D Det betyder GODIS!!!! :D Haha nej jag skoja det betyder HELG! :D:D I helgen ska jag städa och sen ska jag förhoppningsvis få vara med Debbie :) Jag vill ta lite fler bilder med henne utomhus :)

Puss på er!

E M E L I E     J U L I U S S O N


DEBBIE SUNDBERG WENNBERG

Hejsan, nu har jag inte skrivit idag det minskar bara och minskar med inlägg för var dag.... Jag har vart med Debbson nu idag och vi har fotat lite och ätit lussebullar :D:D:Djag tyckte jag fick jätte bra bilder på Debbie men det tyckte självklart inte hon men dem kommer komma upp här på bloggen :D:D

Puss på er!

E M E L I E   J U L I U S S O N


ROBINA

Hejsan :D Nu sitter jag och Robina här i soffan för att vi inte kommit på vad vi ska göra :P Vi kommer nog hitta på bågot:D 

Idag gick det jätte bra i skolan! :D Jag blev klar med svenskan började min berättelse om den afrikanska slaven :) Imorgon ska jag jobba spanska med studiegruppen :)
Snart är det träning också :D Ser fram emot det :)

Puss på er!

E M E L I E     J U L I U S S O N


LITE NYHETER AV VISSLA SMYCKEN!





DETTA FINNS OCH MYCKET MER! :D  BESÖK HEMSIDAN! OCH KOLLA IN DEM. DU KANSKE BEHÖVER LITE FÖRSLAG TILL DINA JULKLAPPAR! :D:D

VISSLADESIGN.BLOGG.SE

IT'S LOOKING BRIGHT

HALLOJSAN! :D Inga föreläsningar idag inte! :P Det var som en helt vanlig dag till och med ett kompass blev det för mig och det är det inte på måndagar i vanliga fall :P

Det blir inget kursarbete den här veckan bara ett semenarium men inget stort så :) Så denna vacka ska jag jobba svenska och engelska i skolan och matte hemma :P DET SER LJUST UT! :D Puss på er!


E M E L I E    J U L I U S S O N


THIS IS MY LIFE

Halloj! Idag börjar vi lite senare :D Typ en halvtimme -.- :P Idag är det föreläsningar som gäller tror jag, det brukar vara det på måndagar :P Men nu har jag kommit överens med Sofi att om vi får några ''läxor'' idag ska vi börja med dem direkt! OCH DET SKA VI! :D Och jag har precis lärt mig spela This is my life på gitarr! :D:D

Puss på er!  Ha en bra måndag!


E M E L I E    J U L I U S S O N


GRATTIS PAPPA PÅ FARS DAG

Halloj.   GRATTIS PAPPA PÅ FARS DAG! <3<3

Idag blev det inga kompisar idag heller de pluggar -.- :P Jag ska nu åka till Stora vika med mamma och pappa och hälsa på Farfar :) De ska bli trevligt hoppas Moa är hemma med Alice så jag får se hur stor hon har blivit :)

Puss på er!

Ps: GLÖM INTE ATT GRATTA ERA PAPPOR! :)


STRUNTA I DET DÅ

HEJSAN, jag ställde en fråga till er men ingen verkade vilja svara.... Det blev inte som jag ville i helgen trodde jag skulle få ha någonting att göra men icke sa nicke. Hoppas det händer något idag då ;)

Jag har precis tagit en morgondusch skönt! :) Ska bädda sängen snart :P Hörs sen!
Puss på er!


HUR TYCKER NI!

Jag har bytt till en höstdesign nu!

VAD TYCKER NI? Ska jag har min gamla: Den gråa designen eller den här: Lite mer färg och höstig

SÄG GÄRNA VAD NI TYCKER? Ni kan också säga till om ni tycker jag borde lägga till eller ta bort något :P
Puss på er!



GLÖM INTE!

Glöm inte att gå in och kolla på hemgjorda smycken! Ni kan gå dit med bildlänken på sidan eller så trycker du bara här:  Vissla smycken


NO HABBIT

Blev inget inlägg igår... Jag pluggade hela dagen igår :D Det känns bra! Och idag stannade jag till halv 4 och jobbade med Sofi :) Känns jätte bra. Jag stannade förra fredagen också detta får inte bli någon vana! :P Sitter nu och myser med katten och lyssnar på musik och bara tar det lugnt. Hoppas jag hittar på något idag :) Puss på er alla!

E M E L I E   J U L I U S S O N


KVINNOR

Hejsan, idag var skolan bra på något sätt jag blev färdig med bilden och matten idag så det känns bra :) Ska redovisa allt imorgon. Nu har jag dammsugit hela övervåningen :) Och nu ska jag fortsätta på SO arbetet jag skriver om hur kvinnorna hade det förr i tiden och hur de har det nu :) Måste plugga vidare nu. Puss på er!

E M E L I E   J U L I U S S O N

Det blir mycket kattbilder nu eftersom hon var en modell för mig härom dagen jag hade lite kul :D

KLOCKAN ÄR 17:34

Hejsan, idag var det en lång skoldag men en bra och rolig :) Vi var på teater med skolan och sen var det drama som gällde efter skolan :) När jag sedan kom hem var det meningen att vi skulle åka till vetrinären med Skrotis men eftersom Elenore var lite osmart och inte stängde dörren ut när hon skulle stack Skrotis ut och kom inte in fören nu... Så vi missade våran tid -.- Vi ska snart ringa och kolla ifall de har någon ny tid till oss :) Snart är det gittar..

Puss på er!


E M E L I E    J U L I U S S O N



LION

Två män hade en gång ett lejon som de sedan släppte ut i det fria. Efter ett tag ville de åka och hälsa på sitt lilla lejon och gissa vad....?  lejonet kom ihåg dem!


Stackars tjej! xD


EMBED-Terrible Singer Gets Mad At Autotune - Watch more free videos

Bloggerfy.com

Om du kanske vill tjäna lite pengar på DIN blogg ska du gå in på Bloggerfy.com. Gå in där registrera dig skriv in din bank information. Sedan måste du ägga in en bildlänk på din blogg precis som jag har!

För att tjäna måste du ha en bildlänk och ibland skriva sponsrande ord omm just Bloggerfy i dina inlägg. Om du behöver hjälp är det bara att fråga genom att kommentera eller skriva i min gäst bok under klockan ;) Du måste inte vara 18 för att tjäna pengar! Men måste ha dina föräldrars tillåtlese! :P Du kan till och med få mer läsare! :D Enligt mig funkar denna sida jätte bra!

Lycka till!



CAT MODEL


MAYBEEEE!

Jag tänker inte ens säga någonting! Jag kommer bara KANSKE börja skriva nu igen men jag tror det. Det kanske inte kommer bli flera inlägg om dagen men några i alla fall :) Denna vecka är det inte så körigt :) Snart är det träning :D:D Det ska bli kul! :) puss på er!

E M E L I E    J U L I U S S O N